1. Új beépítés: /előre kialakított falnyílások/
A falazási munkákat követően, vakolás előtt a szabadon hagyott falnyílásba utólag szerelt jelleggel történik. Nyílás kialakítás, helyszíni javító jellegű kőműves és egyéb szakipari munkák nélkül. A munkafolyamat alapvetően nem tartalmaz hézagtakarási munkákat. A szerkezet kialakításától és beépítési módjától függően különböző típusú, soroló profilok toktoldók alkalmazása szükséges lehet, mely csökkentheti a szabad nyílás felületét, és költsége elszámolásra kerül.

2. Bontás-beépítés: /hagyományos épületek/
A meglévő nyílászárók roncsolásos kibontásán ill. az új szerkezetek beépítésén, beállításán felül a javító jellegű kőműves és egyéb szakipari munkát, nem áll módunkban vállalni. A bontási munkafolyamat során a meglévő szerkezet beépítési módjától, minőségétől függően toktoldók, egyéb anyagok alkalmazása szükséges lehet, mely csökkenti a szabad nyílás felületét és költsége az ügyfelet terheli. A munkafolyamat alapvetően nem tartalmaz hézagtakarási munkákat. Külön kérésre elvégezhető, akár utólag is külön elszámolás mellett. A meglévő, kibontott nyílászárók elszállításáról a megrendelőnek kell gondoskodnia. Meglévő, régi redőny visszaszerelését csak külön árnyékolás-technikai szakember felmérése alapján vállalunk, előre nem biztosítjuk az eredeti helyreállítását.

3. Bontás-beépítés: /panellakások, tokon keresztül rögzítve/
A meglévő nyílászárók roncsolásos kibontásán ill. az új szerkezetek beépítésén, beállításán egyéb szakipari munkát nem áll módunkban vállalni. Munkálataink a vasbeton panelbe épített műanyag nyílászárók illesztési hézag takarásárára valamint igény szerint külső-belső párkányozásra vonatkoznak. A bontási munkafolyamat során a meglévő szerkezet beépítési módjától, minőségétől függően toktoldók, egyéb anyagok alkalmazása szükséges lehet, mely csökkenti a szabad nyílás felületét és költsége az ügyfelet terheli. A meglévő, kibontott nyílászárók elszállításáról a megrendelőnek kell gondoskodnia. Meglévő, régi redőny visszaszerelését csak külön árnyékolás-technikai szakember felmérése alapján vállalunk, előre nem biztosítjuk az eredeti helyreállítását.

4. Fatokba építés: /tokon keresztül rögzítve/
A beépítés esetén a műanyag nyílászáró – a tok- és szárnyszerkezet mérete miatt – kisebb üvegfelületet, nyílást eredményez az eredetihez képest! A fatok teljes felületét, nem áll módunkban letakarni, így a beépítést követően egy szakembernek kell a még látszó fafelületet lekezelni, lefesteni. A takarási munkák az illesztési hézag takarására vonatkoznak. A meglévő szerkezet beépítési módjától, minőségétől függően toktoldók alkalmazása szükséges lehet, mely csökkenti a szabad nyílás felületét, és költsége az ügyfelet terheli. A meglévő, kibontott nyílászárók elszállításáról a megrendelőnek kell gondoskodnia.

5. Általános méretezés:

  • Ablakoknál (parapetfal esetén) a tokkülmérethez képest a nyílás: szélesség összesen +2 cm; magasság összesen +5 cm
  • Ajtóknál (parapetfal nélkül) a tokkülmérethez képest a nyílás: szélesség összesen +2 cm; magasság összesen +2 cm

Kérjük, ezek alapján egyeztesse a méretezést kivitelezőjével, illetve a Plastictherm Bt-vel az előre kialakított falnyílásokat még a nyílászárók beépítése előtt!